Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, EGEM TV'ye İslami İlimler Fakültesi Hakkında Bilgi Verdi.

Dekanımız Prof. Dr. Ali Yılmaz İslami İlimler Fakültesi hakkında şunları söyledi:

Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi 2012 yılı Şubat ayında açılmıştır. On seneyi tamamladık, on birinci seneye başladık. 2013 yılından itibaren öğrenci almaya başlanmıştır. 2017-2018'de  Din Kültürü Öğretmenliği bölümü vardı ve bir kere öğrenci alınmıştı, Onlar mezun oldu. 2018'de normal program öğrencilerimiz mezun olmaya başladı, o zamandan beri mezun veriyoruz.

Türkiye'deki İlahiyat Fakülteleri veya İslami İlimler Fakülteleri bu sadece isim değişikliğidir. Aralarında herhangi bir program ve diploma geçerliliği farkı yoktur. Her ikisi de diploma geçerliliği bakımından da program bakımından da aynıdır.

Bazılarının ismi İlahiyat Fakültesi, bazılarının ismi İslami İlimler Fakültesidir. Tek program uygulanmaktadır. İlahiyat Fakültesi'nde, ilahiyat programı denir, İslami İlimler Fakültesi'nde, İslami ilimler programı olarak geçer ve tek diploma verir. bütün mezunlar aynı hakka sahiptir, Öğrenci bakımından herhangi bir bölüm veya bölümlenme söz konusu değildir.

Fakültemizde 5 profesör, 7 doçent, 13 doktor öğretim üyesi olarak, hocalarımız var. Fakültemizde öğretim görevlilerimiz, araştırma görevlilerimiz, yabancı uyruklu öğretim elemanları olarak toplam şu anda 42 öğretim elemanı var.  Bu öğretim elemanlarıyla eğitim öğretimi sürdürüyoruz. Eğitim öğretimi sürdürmek bakımından çok fazla sıkıntımız yok. Ama daha önce kurulmuş bir fakültedeki geniş imkanlara da sahip değiliz.

Dekanımızın fakültemizi tanıtan ve 21 Mart 2022 tarihinde EGEM TV'de yayınlananan konuşmasına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

LİNK: https://www.usakegemtv.com.tr/usak-universitesi-islami-ilimler-fakultesi-dekani-prof-dr-ali-yilmaz-islami-ilimler-fakultesi-hakkinda-bilgi-verdi/11682/

23 Mart 2022