Uşak Üniversitesi Rektörlüğü başta olmak üzere öğrenci konseyine bağlı topluluklar ile fakültemiz Mefkûre Kültür Sanat ve Düşünce Topluluğu tarafından Sabah namazı buluşması organize edilmiştir.  Uşak Üniversitesi Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Metin Gümüş, Genel sekreter vekilimiz Prof. Dr. Adem Duru, fakülte dekanlarımız, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve sivil toplum kuruluşu üyeleri katılmışlardır.

Harekât için bir araya gelenler arasında bulunan Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yaşar üniversitemiz adına yaptığı açıklamada;" Devletimizin, milletimizin her adımında biz dualarımızla, arzularımızla, niyetlerimizle, çalışmalarımızla beraber olacağız." İfadelerini kullandı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda sabah namazının ardından Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yaşar cemaate hitap etti. Şehitlik ve Şehitlik mertebesinden bahsederken bu mertebenin yüce bir mertebe olduğuna dikkat çekerek; " Şükürler olsun ki bu millet, bu memleket, şehitlerini vermeye devam ediyor. Şükürler olsun ki Kur'an'ı için, ezanı için, camisi için, bayrağı için, vatanı için, tüm kutsal değerleri için kendini feda edebilecek evlatlarımız var. Sizin büyütüp beslediğiniz dualarla gönderdiğiniz, ellerine kınalar yaktığınız kınalı kuzularımız var, Allah sizden razı olsun, Allah şehitlerimizden razı olsun, Allah bu ümmeti daim kılsın!" diye konuştu. Sohbetin ardından cemaate tarhana çorbası ikram edildi. Burada da açıklamalarına devam eden Dekan  Hüseyin Yaşar; Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili, Rektör Yardımcımız ve diğer hocalarımız geldiler bu duaya katıldılar. Üniversitemizin milletiyle beraber olduğunu, vatandaşla beraber olduğunu fiilen ispat etmişlerdir. Bundan sonra bu faaliyetlerimiz devam edecek. İnşallah devletimizin, milletimizin her adımında biz dualarımızla, arzularımızla, niyetlerimizle, çalışmalarımızla beraber olacağız. İnşallah bu bayrak inmeyecek, bu Kur'an bizi ve insanlığı aydınlatmaya devam edecek, bize düşen görevi de inşallah yapmaya devam edeceğiz. Biz bu gün Afrin operasyonuna destek vermek için bir araya geldik ama sadece bu değil İslam dünyasındaki tüm kanayan yaraların yanındayız, onlara dua ediyoruz ama öncelikle kendi sınırlarımız bizim için çok önemli elbette varlığımızın devam ettirilmesi için, Afrin başta olmak üzere Türkiye'nin tüm sınırlarında nöbet tutan, bu ülkeyi bu vatanı koruyan askerlerimize dua ediyoruz. Allah onların kılıcını keskin, yüreklerini cesaretli eylesin." dedi.

10 Mart 2018