UŞAK ÜNİVERSİTESİ İslami İlimler Fakültesi

13 Nisan 2018 tarihinde idrak edilecek Mirac Kandilinin daha etkili bir şekilde kutlanması amacıyla İlçemiz Müftülüğünce 11 Nisan 2018 Çarşamba günü Belediye Yeni Düğün Salonunda “Kudüs ve Mescid-i Aksa” konulu program düzenlendi.

Program Merkez Kur’an Kursu öğrencilerinden Gökhan ASLAN’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Güzel bir Kur’an tilaveti ve İlçe Müftüsü İbrahim YAVUZ’un açılış konuşmasıyla program devam etti. İlçe Müftüsü İbrahim YAVUZ konuşmasında Peygamber Efendimizin Hadisini hatırlatarak; Ebu Hüreyre’den (r.a.) rivayet edildiğine göre Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurdu: "(İbadet için) sadece şu üç mescide yolculuk yapılır: Mescid-i Haram, Mescid-i Nebi ve Mescid-i Aksa." diyerek, inananlar olarak kanayan yaramız Mescid-i Aksa ve Kudüs ziyaretine önem vermemiz gerektiğini söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin YAŞAR konuşmasında; her gün beş vakit namazda okuduğumuz Fatiha Suresinin ilk ayetinin bizlere dünyada büyük bir sorumluluk yüklediğini, bunlardan biride Mescid-i Aksa ve Kudüs  ve aynı zamanda oralarda zulüm gören din kardeşlerimizin dertleriyle dertlenmemiz gerektiğidir. Diye konuşmasına devam eden Prof. Dr. Hüseyin YAŞAR, mukaddes belde olan Kudüs, Mescid-i Aksa ve tarihi hakkında dinleyenleri bilgilendirdi.

Müftülük personeli, Kur’an kursu öğreticileri, öğrencileri ve vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği programa katılım oldukça yoğundu. Program konuşmacılara hediye takdimi ile sona erdi.

16 Nisan 2018